Stuur nu via WhatsApp

Hoe je met employer brand video’s talent aantrekt en behoudt

Post image

Hoewel de gemiddelde schermtijd 3 uur en 5 minuten is, wordt er sneller dan ooit voorbij posts gescrold. Tekst en foto’s zijn dus niet langer voldoende om de aandacht te trekken van geschikte kandidaten voor jouw bedrijf. Video is de manier om snel en langdurig interesse op te wekken!

Wat is het?

Via een employer brand video geef je potentiële kandidaten een duidelijk en krachtig beeld van jouw bedrijf. Hierin moeten de missie, visie en toekomstplannen van jouw bedrijf helder naar voren komen. Het geeft kandidaten een kijkje achter de schermen en zorgt daardoor ook meteen voor een emotionele connectie.

Zowel actief als passief werkzoekenden baseren hun keuze vaak op het bedrijf zelf, collega’s en de baan. Daarom moeten deze onderwerpen zeker terugkomen in een jouw video.

Zie deze video als je virtuele visitekaartje!

 

Types van employer branding video’s

Het bedrijf

Via een employer brand video kun je gemakkelijk laten zien wat een kandidaat zou missen als ze voor een ander bedrijf zouden kiezen. Dit is dé kans om sterke punten te benadrukken en je te onderscheiden van concurrenten. 

Onze samenwerking met Heylen Group resulteerde in een video met focus op het bedrijf en hoe zij zich differentiëren van andere bedrijven in dezelfde sector.

Het team

Maak het persoonlijk. Laat via je eigen medewerkers zien hoe het is om in het team mee te draaien. Potentiële kandidaten willen graag zien wat hen te wachten staat. Ze vinden het steeds belangrijker om in een sfeer terecht te komen waarin ze zich kunnen vinden. Ze zoeken naar waarden die ze herkennen en waar ze zich mee associëren.

Bij Wintmolders lieten we het team zelf aan het woord! 

Combinatie 

Je wil uiteraard jouw potentiële kandidaat overtuigen van zowel jouw bedrijf als jouw team. Je kan er dan ook voor kiezen om zowel het team als het bedrijf mooi in beeld te brengen. Opgelet, de video mag niet te lang duren, dus kies hier alleen voor als je beide boodschappen snel en helder kan weergeven. 

 

 

Checklist: Employer brand video

1) Laat je medewerkers schitteren.

Gebruik jouw team als uithangbord. Ze zijn het perfecte voorbeeld voor een potentiële kandidaat.

 2) Communiceer de missie en visie van het bedrijf duidelijk.

Als jouw bedrijf bijvoorbeeld staat voor inspireren en bijsturen, zorg dan dat dit ook duidelijk voorkomt in jouw video. Blijf uniek en consistent. Doe je niet anders voor dan je bent. 

3) Houd de video kort en duidelijk.

Voor zowel Facebook als Linkedin blijf je best rond de 60 seconden. Hoe sneller je jouw boodschap duidelijk maakt, hoe minder snel de kijker zal afhaken. Facebook en Linkedin zijn ten slotte sociale media kanalen. De gebruiker van deze media platformen is niet actief op zoek naar informatie. Verrassen en vasthouden is de boodschap! 

Op een website kan je langere video’s van maximaal 3 minuten gebruiken. De bezoeker van jouw website is actief op zoek naar informatie en is daardoor ook bereid om langer naar een video te kijken. 

4) Maak gebruik van sterke Call To Actions.

De potentiële kandidaat heeft jouw video uitgekeken, maar wat nu? Zorg ervoor dat de volgende stap naar een sollicitatie duidelijk wordt aan het einde van jouw video. Toon bijvoorbeeld een e-mailadres of een link naar jouw website.

CTA - Conduterra

Wanneer een employer brand video gebruiken?

1) Potentiële medewerkers bereiken

Met behulp van video kan je de aandacht trekken van potentiële kandidaten. Je kan ze warm maken zonder een vacature te tonen en hen zo motiveren om jouw bedrijf als een optie te zien in hun actieve of passieve zoektocht naar werk. Een sterke call to action kan hier doorslaggevend zijn. Employer brand video’s kunnen ook passief werkzoekende aansporen te solliciteren door ze te overtuigen van jouw bedrijf en cultuur. 

2) Een positief beeld creëren

Een bedrijfsvideo is de ideale manier om een zaadje te planten bij potentiële medewerkers, maar ook bij klanten. Je kan ze een goed gevoel geven over jouw bedrijf, zonder een vacature te tonen. Dit leidt tot een gevoel van emotionele connectie, waardoor jouw bedrijf langer in het achterhoofd blijft hangen. 

3) Huidige medewerkers (opnieuw) motiveren

Belangrijker dan nieuwe medewerkers aantrekken, is om je huidige medewerkers gemotiveerd te houden. Door je medewerkers met trots te laten spreken en als ambassadeur van jouw bedrijf op te laten treden, geef je hen terecht het gevoel dat ze meewerken aan iets groters en dat hun stem telt. 

Conclusie

Een employer brand video is niet alleen een meerwaarde voor het actief aantrekken en werven van nieuwe medewerkers, maar heeft ook invloed op de motivatie van je huidige medewerkers. Het is de ideale tool om de juiste kandidaten aan te trekken en jouw bedrijf te onderscheiden van concurrenten.

Wil je jouw recruitment verhaal naar een hoger niveau tillen? Werk samen met enplooi en breng jouw verhaal tot leven!

14032023-bu-shoot-68 1

Ontdek jouw wervingspotentieel!

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw wervingsbehoeften kunnen vervullen.