Stuur nu via WhatsApp

Waarom videos werken in recruitment campagnes (en daarbuiten)

Post image

In de huidige wereld van wervingsprocessen is het van essentieel belang om op te vallen tussen de concurrentie. Traditionele tekstuele advertenties en statische afbeeldingen zijn niet langer voldoende om kandidaten te boeien en te overtuigen. Daarom hebben al heel wat bedrijven de kracht van video ontdekt als een effectieve manier om de aandacht te trekken en te behouden. Waarom moet jij NU (of beter gisteren al) beginnen met videomarketing?

1. Een meeslepende ervaring bieden:

Volgens een onderzoek van LinkedIn heeft 54% van de HR-professionals en recruiters aangegeven dat video een effectief middel is om de betrokkenheid van kandidaten te vergroten. Daarnaast blijkt uit een studie van Forrester Research dat video’s 200% meer betrokkenheid genereren dan andere soorten inhoud.

Cijfers van een actieve recruitment campagne voor het vinden van arbeiders voor onze klant Conduterra

VideoVisual
Sollicitanten348
Cost per sollicitant€8.91€17.14

*cijfers zijn een voorbeeld van een bestaande campagne van een klant.

conduterra-post-1 conduterra-post-2

3. Een menselijk gezicht tonen:

Uit een rapport van Glassdoor blijkt dat kandidaten 47% meer geneigd zijn om te solliciteren bij een bedrijf als ze video’s van werknemers hebben bekeken die over hun ervaringen binnen het bedrijf praten. Bovendien geeft een onderzoek van Wistia aan dat video’s die medewerkers aan het woord laten een 10% hogere betrokkenheid opleveren dan video’s zonder menselijke aanwezigheid. Let your employees do the talking!

4. Bereik vergroten en viraal gaan:

Mooie foto’s met goede teksten brengen je al een eind op weg, maar uit onderzoek van WordStream blijkt dat video’s op sociale media 1200% meer shares krijgen dan tekst- en afbeeldingsberichten samen.

5. De aandacht trekken en behouden:

Volgens een rapport van HubSpot geven 72% van de mensen aan dat ze liever video’s bekijken dan tekst lezen als ze online informatie zoeken.

6. Onderscheiden van de concurrentie:

Volgens een enquête van Vidyard geeft 85% van de respondenten aan dat video een belangrijk onderdeel is geworden van hun wervingsstrategie. Daarnaast meldt LinkedIn dat bedrijven die video gebruiken in hun recruitmentcampagnes 34% meer sollicitanten binnenhalen dan bedrijven die dit niet doen.

Conclusie:

In het huidige tijdperk van digitalisering en snelle informatiestromen is het gebruik van video in recruitment campagnes cruciaal geworden. Marketingbureaus begrijpen de voordelen van video’s en hebben ontdekt dat ze een effectieve manier zijn om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken, de bedrijfscultuur over te brengen en een emotionele connectie tot stand te brengen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat video’s de betrokkenheid vergroten, de aandacht vasthouden en het bereik vergroten. Video’s kunnen helpen om de juiste kandidaten aan te trekken en je als bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Dus, als je op zoek bent naar een succesvolle recruitment campagne, is het tijd om video’s in te zetten en je wervingsinspanningen naar een hoger niveau te tillen.

14032023-bu-shoot-68 1

Ontdek jouw wervingspotentieel!

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw wervingsbehoeften kunnen vervullen.